IN DE MEDIA

afbeelding1 2

Nieuwe veteranen-ondersteunende stichting: Recovery on the Battlefield

Bron: Intranet Defensie

Er is nu een instelling die veteranen met fysieke beperkingen en/of PTSS ondersteunt bij hun revalidatie, re- integratie en het leggen van contact met lotgenoten. Het is stichting Recovery on the Battlefield. Vandaag is dat bekend gemaakt, omdat precies 206 jaar geleden de Slag bij Waterloo plaatshad. Daar was ook de landmacht bij betrokken.

De nieuwkomer is een Nederlandse variant van de Britse stichting Waterloo Uncovered. Die werd overigens al ondersteund door de Koninklijke Landmacht, het Nederlandse Veteraneninstituut en het Militair Revalidatiecentrum. Lees hier verder.

Artikel WE Therapeutsch gaten graven

Therapeutisch gaten graven

Bron: Elsevier 32 / 08-08-2019

Schrijver: Theo Toebosch

Foto’s: Chris van Houts

Bij Waterloo zoeken oud-militairen met een handicap of PTSS naar overblijfselen van de Slag in 1815. De combinatie archeologie en veteranen is minder vreemd dan ze lijkt.

Zo’n 200 bij 200 meter.’ Archeoloog Tony Pollard (53) kijkt eens om zich heen en schat wat de omvang was van het veldhospitaal dat tijdens de Slag bij Waterloo in 1815 was gevestigd in de versterkte hoeve van Mont-Saint-Jean. Ook de Prins van Oranje is er verzorgd, toen hij een paar honderd meter verderop in de schouder was geraakt. Lees hier verder.

Adresgegevens

Willem van Lanschotlaan
13941XV Doorn
Nederland 

KvK: 82809062

SOCIAL MEDIA

Recovery on the battlefield

ROTB is een als Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI) geregistreerde stichting die archeologische projecten combineert met een ondersteuningsprogramma voor veteranen en de militaire gemeenschap.

ofni.[antispam].@rotb.nl